ZELENINA
30.09.2014 22:22
Květákové kari
Jeden levný, sezónní a zajímavý recept z květáku.
Příprava trvá cca 30-40 minut a pro 4 osoby Vás vyjde tak na 80-90 Kč.
1 dcl oleje, 2 menší cibule, 4 stroužky česneku, 4 cm zázvoru, 1 menší květák, 600g brambor varný typ B, 200g zeleného hrášku, 1 plechovku (400g) loupaných krájených rajčat (není nutné), sůl, pepř mletý, ½ čajové lžičky drceného římského kmínu, ½ čajové lžičky kari, ½ čajové lžičky mletého koriandru, kurkuma (není nutná), chilli (není nutné)
Na oleji zpěňte do sklovita najemno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Přidejte drcený římský kmín, koriandr, kurkumu a kari. Vše chvilku orestujte. Přidejte na menší kostičky nakrájené brambory a zalijte troškou vody nebo zeleninovým vývarem. Přidejte sůl, mletý pepř a pokud chcete mít kari ostřejší tak přidejte čerstvou chilli papričku nebo mleté chilli. Poduste 2-3 minuty. Poté přidejte květák rozebraný na malé růžičky. Volitelně můžete přidat ještě loupaná krájená rajčata. Duste jen tak aby byl květák na skus. Výborné...
—————
01.01.2013 22:05
Plněný patizon (4 porce)
1 ks větší patizon
600 g vepřové mleté
80 g slanina
2 ks žemle
1 ks vejce
bílé víno
sůl
bílý pepř
muškátový oříšek
citronová kůra
olej
Technologický postup:
Omytý...
—————