KONTAKT
Jiří Faltys
153 00 Praha 5 Radotín
tel: +420 732 572 960
e-mail: hodinovysefkuchar@gmail.com
skype: jifaltys
Mé vaření s Vámi
Cítím, že bych rád sdílel mé dlouholeté zkušenosti s vařením se všemi lidmi, kteří o to mají zájem. Vedou mě k tomu i mé zkušenosti z dětství, kdy jsem vařil se zejména s babičkou. Díval se jí pod ruce, objevoval báječný a zázračný svět přípravy jídla kde toto vše dělá člověk s entuziazmem, láskou, pokorou a s vědomím všeho nejlepšího co může své rodině, blízkým, známým a kamarádům skrze jídlo předat. Tím jak stárnu teprve doceňuji kolik ostatních užitečných informací „o světě“ mi při našem vaření babička předala.
Souhlasím s heslem, že láska prochází žaludkem. Ještě bych přidal, že posiluje partnerské, rodinné a kamarádské vazby.
Při přípravě a konzumaci jídla se srovnávají národnostní a sociální rozdíly. Navazují se přátelské, mnohdy i celoživotní vazby. Mám s tím mnoho zkušeností z mých kuchařských pobytů ve Švýcarsku, Německu a Anglii.Vzniká také atmosféra vzájemného přátelství a souznění. Otupují se všechny „hroty“ problémů a konfliktů.
V rodině se posiluje mezigenerační sounáležitost. Děti mohou nenásilnou formou vstřebávat mnoho znalostí a dovedností a to nejenom o vaření a stolování.
Toto vše a mnoho dalšího bych rád zahrnul do mého vaření s Vámi.
Profil
Odborné zkušenosti
20 leté zkušenosti jako Executive chef v pražských hotelech Adria a andel´s hotel Prague.
Reference
Firemní team building-výuka vaření pro firmy:
AVG
Vybudování a realizace gastronomického konceptu resort Kokořín
Spolupráce na vybudování gastronomické části hotelu Fusion v Praze
Média
MF Dnes
odborný poradce pro segment food
ekonomika.idnes.cz/test-krabickovych-diet-katastrofa-vetsina-se-k-hubnuti-vubec-nehodi-11v-/test.aspx?c=A120126_184613_ekonomika_brm
Česká televize - Černé ovce
odborný poradce pro segment food
Český rozhlas
Články v tisku
HISTORIE PROJEKTU
Tato myšlenka mě napadla když jsem začal mít pocit že ztrácím kontakt se svými hosty. Rád bych se vrátil k pohodovému vaření a povídání o jídle a všem ostatním co přijde na mysl s lidmi kteří mají chuť a zájem se něco přiučit nebo si jen příjemně popovídat při přípravě a konzumaci dobrého jídla.