01.01.2013 22:05

Plněný patizon (4 porce)

1   ks      větší patizon

600 g       vepřové mleté

80 g         slanina       

2    ks        žemle

1    ks        vejce

                 bílé víno

                sůl

               bílý pepř

               muškátový oříšek

               citronová kůra

               olej

 

Technologický postup:      

Omytý patizon oloupeme, vršek skrojíme a vnitřek vydlabeme lžící. Maso smísíme s vínem navlhčenými houskami, které jsme předtím rozmělnili. Přidáme vejce a na drobné kostičky nakrájenou slaninu.

Vše smícháme a přidáme sůl, pepř, citronovou kůru, muškátový oříšek.

Touto směsí naplníme patizon, vložíme do vymaštěné nádoby, přiklopíme a dusíme za mírného podlévání vodou nebo vývarem. Asi 5 minut před koncem poklici odstraníme a patizon zapečeme.

Vhodnou přílohou jsou vařené nebo smažené brambory.

—————

Zpět