SALÁTY
14.11.2013 22:18
Zázvorový dresink – zálivka na saláty
Nastrouháme si zázvor a vymačkáme z něj šťávu, kterou poté smícháme s včelím medem, citronem a olivovým olejem a důkladně promícháme, aby vznikla emulze. Dresink si lze udělat i do zásoby a uchovávat ho ve skleněné lahvi v lednici. Vždy těsně před nalitím na salát je potřeba všechny...
—————
04.12.2012 20:52
Salát z červené řepy na skandinávský způsob - Rödbetssallad
Sklenice (560 g) červené řepy,1 dl majonézy,1 dl Crème Fraiche nebo co nejtučnější smetany,1 polévková lžíce franzouzské hořčice,1 polévková lžíce třtinového cukru, sůl, mletý černý pepř
Sceďte nakládanou červenou řepu, v případě, že je v celku, ji nakrájejte na malé hranolky a přimíchejte ostatní...
—————