SUROVINY

10.11.2014 16:55

Jakou rýži vybrat na rizotto?

  Vialone Nano - hned po carnaroli je tato drobná a kulatá rýže největším favoritem. Vaří se rychle a snadno se rozvaří, ale znalci si na ní cení toho, že když je připravovaná správně, nejlépe ze všech druhů rýže absorbuje při vaření přísady. Carnaroli- této odrůdě se občas říká královna mezi...

Celý článek

—————

03.11.2014 11:42

Exotické ovoce

Exotické ovoce Nebojte se sáhnout, prohlédnout si ho, lehce pomačkat. Slušní prodejci mají i každý druh rozkrojený abyste ho mohli vizuelně zkontrolovat. Nedávejte je do lednice Většině exotických plodů – mango, banán, ananas, kiwi atd. – nepatří do lednice. Pokud nejsou ještě zralé, nedozrají ani...

Celý článek

—————

01.01.2014 22:30

Česnek

Původ Česnek kuchyňský pochází ze střední Asie. Původní vlastí česneku je Mongolsko Kirgizské stepi. Odtud ho brzy Mongolové přivezli do Číny, byl i ve velkém pěstován i ve starém Egyptě. Česnek byl odedávna i oblíbeným pokrmem Židů. Česneku je přes 600 druhů. V ČR se pěstuje asi 12 druhů...

Celý článek

—————

14.06.2013 22:11

Zázvor

- všelék - jak vybírat kvalitní zázvor - recepty   Zázvor je znám už přes 3000 let a jeho kořeny sahají do Číny a Indie, kde byl opravdu základem tamní kuchyně. Postupem času se rozšířil přes Blízký východ do Středomoří, Řecka, Říma, Egypta a celé Evropy. Naše babičky...

Celý článek

—————