30.09.2014 22:24

Květákové kari

Jeden levný, sezónní a zajímavý recept z květáku.

Příprava trvá cca 30-40 minut a pro 4 osoby Vás vyjde tak na 80-90 Kč.

 

1 dcl oleje, 2 menší cibule, 4 stroužky česneku, 4 cm zázvoru, 1 menší květák, 600g brambor varný typ B, 200g zeleného hrášku, 1 plechovku (400g) loupaných krájených rajčat (není nutné), sůl, pepř mletý, ½ čajové lžičky drceného římského kmínu, ½ čajové lžičky kari, ½ čajové lžičky mletého koriandru, kurkuma (není nutná), chilli (není nutné)

Na oleji zpěňte do sklovita najemno nakrájenou cibuli, česnek a zázvor. Přidejte drcený římský kmín, koriandr, kurkumu a kari. Vše chvilku orestujte. Přidejte na menší kostičky nakrájené brambory a zalijte troškou vody nebo zeleninovým vývarem. Přidejte sůl, mletý pepř a pokud chcete mít kari ostřejší tak přidejte čerstvou chilli papričku nebo mleté chilli. Poduste 2-3 minuty. Poté přidejte květák rozebraný na malé růžičky. Volitelně můžete přidat ještě loupaná krájená rajčata. Duste jen tak aby byl květák na skus. Výborné je přidat do hotového jídla nahrubo nasekaný čerstvý koriandr. Lze podávat jen takto nebo s rýží. Má nejoblíbenější je jasmínová.

—————

Zpět