03.09.2014 23:02

Intuitivní esoterické vaření

Před několika dny jsem měl privátní vaření v rámci narozenin v domě nedaleko Prahy.  Začalo to, jako obvykle při vybalování surovin potřebných k vaření jsem o nich povídal různé zajímavosti. Oslavenec i ostatní poslouchali. Po chvíli oslavenec řekl svému synovi srovnej si svoji energii a já zpozorněl. Po nedlouhé chvíli se rozvinula diskuse na téma energie v potravinách, o významu slov a myšlenek a to nejen při přípravě jídla. O tom jak jde pan oslavenec prodejnou a některé potraviny ho „přitahují“ a k některým se nemůže ani přiblížit.

Ztotožňuji se s jeho myšlenkami, že všechno na světě má nějakou energii. Energii má už semínko nebo embryo zvířete a oboje samozřejmě sílí jeho růstem. K tomu se ještě znásobuje energií lidí, kteří obdělávají pole nebo chovají hospodářské zvířectvo. Dále se k tomu pak přidává energie vložená do starosti zdárný růst rostliny či zvířete. Vše pak završí kuchař, který svojí prací vloží energii do přípravy jídla. Všichni to podvědomě víme, jen si to nechceme připustit. 
 
Jak to v praxi funguje, neleznetena mém blogu

 

https://hodinovysefkuchar.blogspot.cz/2014/08/ahojky-tak-zacinam.html

—————

Zpět