13.03.2012 16:29

Falafel

Suroviny:400 g cizrna, 2 vejce, 2 menší cibule, 2 stroužky česneku, 2 bobkové listy, sůl, římský kmín, koriandr, kayenský pepř, hladká mouka
Namočte cizrnu, nejlépší je přes noc. Pak ji propláchněte a uvařte do změknutí, dobré je přidat i bo...bkový list– stačí jí vařit tak cca 20 minut. Vodu z vařené cizrny slijte a schovejte si jí možná bude potřeba.
Uvařenou cizrnu rozemelte aby z ní byla hustá pasta. Kdyby byla příliš suchá použijte slitou vodu z vaření.
Do cizrnové pasty pak dejte sůl, všechno koření podle chuti - koriandr, římský kmín, kajenský pepř, vejce, jemně nakrájenou nakrájenou cibuli, prolisujte stroužky česneku a vše promíchejte. Pokud je potřeba zahustit tak přidejte hladkou mouku.
Vytvořet karbanátky které pak na oleji smažte dozlatova z obou stran. Kdyby se vám falafely rozpadaly přidejte do těsta ještě trochu mouku.
Servírujte s nakrájenou okurkou rajčetem a jogurtem.

—————

Zpět