04.02.2014 22:28

Telecí nebo kuřecí ragů marengo

600g telecí nebo kuřecí maso,

4PL mouka, 

4PL olej nejlépe olivový, 

100g šalotky,

1 stroužek česneku, 

6PL BV,

150ml vývar, 

150g zpařených a oloupaných rajčat, 

sůl, bílý pepř mletý, bobkový list, tymián, kudrnka, 2proužky citrónové kůry, 

120g žampiony na čtvrtky, 

30g másla.


Telecí nebo kuřecí nakrájejte na kousky a obalte v mouce se solí a pepřem, opečte asi 3 min.Zvlášť si orestujte najemno nakrájenou šalotku a česnek nakrájený na plátky – směs by neměla mít barvu pak přidejte opečené telecí nebo kuřecí maso, zalijte bílým vínem a masovým vývarem. Přidejte zpařená a oloupaná rajčata (mohou být z plechovky), koření, citrónovou kůru a vše poduste do měkka. Orestujte si na másle na čtvrtky nakrájené žampiony a přidejte je k masu 10minut před koncem. Na konci vyndejte z kastrolu maso i s žampiony, odstraňte citrónovou kůru a bobkový list a šťávu svařte a pak vložte maso se žampiony zpět a podávejte..

PL: polévková lžička

—————

Zpět