Telecí nebo kuřecí ragů marengo
600g telecí nebo kuřecí maso,
4PL mouka,
4PL olej nejlépe olivový,
100g šalotky,
1 stroužek česneku,
6PL BV,
150ml vývar,
150g zpařených a oloupaných rajčat,
sůl, bílý pepř mletý, bobkový list, tymián, kudrnka, 2proužky citrónové kůry,
120g žampiony na čtvrtky,
30g másla.
Telecí nebo kuřecí nakrájejte na kousky a obalte v mouce se solí a pepřem, opečte asi 3 min.Zvlášť si orestujte najemno nakrájenou šalotku a česnek nakrájený na plátky – směs by neměla mít barvu pak přidejte opečené telecí nebo kuřecí maso, zalijte bílým vínem a masovým vývarem. Přidejte zpařená a oloupaná rajčata (mohou být z plechovky), koření, citrónovou kůru a vše poduste do měkka. Orestujte si na másle na čtvrtky nakrájené žampiony a přidejte je k masu 10minut před koncem. Na konci vyndejte z kastrolu maso i s žampiony, odstraňte citrónovou kůru a bobkový list a šťávu svařte a pak vložte maso se žampiony zpět a podávejte..
—————