Kuřecí nasi goreng
500g rýže,
150ml oleje,
150g anglické slaniny,
3 stroužky česneku,
100 g cibule,
chilli, kari,
400g kuřecího prsíčka,
100 ml sojové omáčky,
sůl, pepř,
6 jarních cibulek,
50g mandlí a koriandr na ozdobu.
Uvařte a zcedťe rýži. Na oleji orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu přidejte nadrcené stroužky česneku a najemno nakrájenou cibuli a vše orestujte tak aby směs byla bez barvy. Přidejte karí, chilli a restujte asi minutu pak přidejte kuřecí prsíčka které jste si před tím uvařili a nakrájeli na kostičky a restujte asi dalších 5 minut aby směs dostala barvu pak přidejte sojovou omáčku a vmíchejte rýži, osolte, opepřete a prohřejte asi 8 minut, nakonec přidejte na špalíky nakrájenou jarní cibulku a na plátky nakrájené mandle(nemusí být). Ozdobte lístky koriandru.
—————