14.01.2014 22:27

Kuřecí nasi goreng

500g rýže, 

150ml oleje, 

150g anglické slaniny, 

3 stroužky česneku, 

100 g cibule, 

chilli, kari, 

400g kuřecího prsíčka, 

100 ml sojové omáčky, 

sůl, pepř, 

6 jarních cibulek, 

50g mandlí a koriandr na ozdobu.


Uvařte a zcedťe rýži. Na oleji orestujte na kostičky nakrájenou anglickou slaninu přidejte nadrcené stroužky česneku a najemno nakrájenou cibuli a vše orestujte tak aby směs byla bez barvy. Přidejte karí, chilli a restujte asi minutu pak přidejte kuřecí prsíčka které jste si před tím uvařili a nakrájeli na kostičky a restujte asi dalších 5 minut aby směs dostala barvu pak přidejte sojovou omáčku a vmíchejte rýži, osolte, opepřete a prohřejte asi 8 minut, nakonec přidejte na špalíky nakrájenou jarní cibulku a na plátky nakrájené mandle(nemusí být). Ozdobte lístky koriandru.

—————

Zpět