AKTUALITY
Test MF Dnes
V minulém týdnu jsem dělal pro MF Dnes test krabičkových diet, jakmile budu vědět kdy vyjde tento test tiskem dám zde na stránce info.
Z testu bude i reportáž v černých ovcích také dám vědět až budu vědět termín.
—————
Vážení dovoluji si Vás upozornit na můj facebook viz.níže na této stránce.
Již od prosince na něj každodenně přidávám informace jednom druhu zeleniny a ode dneška začínám s ovocem.
Pohodový vstup do roku 2012
—————
Seriál o zelenině a ovoci
S využitím materiálů pana Dr.Vojtíška Vám budu přinášet zajímavé informace o zelenině a ovoci.
ČESNEK
Účinky: Povzbuzuje imunitní buňky k rychlejšímu dělení a vyšší aktivitě. Má antibakteriální účinky a po staletí se využívá jako lék proti rýmě, při zánětu krku, kašli a dýchacích potížích. Napomáhá vykašlávání. Snižuje hladinu cholesterolu v krvi. Podporuje volný průtok krve. Snižuje vysoký krevní tlak. Snižuje hladinu cukru v krvi. Má vysoký obsah vitamínu A, B1, B2 a C.
Množství:
Aspoň jeden stroužek denně. Účinek 1-2 stroužků česneku denně na zdravotní stav srdce je zjevný po několika týdnech. Používá se v kloktadlech a čajích. Při bolestech kloubů se nanáší přímo na kůži. Vatový tampón napuštěný česnekovým olejem a vložený do ucha je starý lék proti zánětu.
BROKOLICE
Účinky:
Aktivizuje látkovou výměnu, zlepšuje práci srdce, svalů a nervů. Snižuje riziko vzniku rakoviny. Má vysoký obsah antioxidačního betakarotenu a vitamínů C a E. Je bohatým zdrojem kyseliny listové a železa.
Množství:
Jezte jednou týdně 20 dkg v páře povařené brokolice s česnekem. Asi 1-3 dávky brokolice po 170 g týdně mohou výrazně snížit riziko rakoviny. Brokolice snižuje vstřebávání jódu, proto lidé, kteří jedí brokolici víc jak 2-3x týdně, by měli konzumovat potraviny s vyšším obsahem jódu.
—————
Pár rad do kuchyně
Brokolice zůstane hezky zelená když jí ihned po uvaření přendáte do vody s ledem.
Rajčata lépe oloupeme ze slupky když je před ponořením do vroucí vody nařízneme navrchu do kříže.
Piškotové těsto se nám nepřilepí když pekáč po vymazání tukem ještě vysypeme strouhankou.
—————
Zázvor
—————
Nebojte se zeptat na cokoli:
—————
—————
—————
—————
Datum: 20.12.2022
Titulek: Let’s monetize your website and propel you into Google’s Top 10!
—————
—————
—————
—————
—————
—————
PŘIHLÁŠENÍ K ODBĚRU
VÍM CO VAŘÍM neboli VĚDOMÉ VAŘENÍ.
"Nechť je jídlo tvým lékem a tvým lékem nechť je jídlo". Hippocrates.
Vaření je pro mě předem vyhrazený čas, kdy se plně a s láskou soustředím na přípravu jídla pro sebe, svoji rodinu, kamarády či známé. Vařím ze surovin, které jsem si předtím vybral sám podle své intuice, nicméně s ohledem i na místo původu, druhu chovu, způsobu pěstování a sezóny.
Při vaření se snažím usměrňovat své myšlenky, které směřují k tomu aby jídlo bylo nejen výživou, ale i přirozeným lékem organismu. Takto uvařené jídlo léčí a uzdravuje od mnoha nemocí, protože je uvařené s láskou a já do něj vkládám danou energii.
Rád bych Vám předal a naučil tento způsob vaření, protože jídlo je základ našeho bytí, naší spokojenosti, radosti, našeho zdraví ať už v jakékoli formě. Akceptuji vegetariány, vitariány, bretariány, ale i masožravce. Každý ať jí to, na co má chuť. Tělo ví nejlépe co potřebuje. A může to být něco úplně jiného než radí výživoví poradci, lékaři a pod. A proto je i těžké uvařit pro celou rodinu jedno jídlo. Vaši blízcí většinou nemají stejné chuťě a jejich tělo nemá stejné potřeby. Při plánování vaření je potřeba s tímto počítat.
A to Vám chci předat. S láskou a uměním, kterému se věnuji více jak 30 let.
JIRKA
HODINOVÝ ŠÉFKUCHAŘ
SPOLUPRÁCE
PASTAFIDLI výrobce čerstvých těstovin
—————
Výživový poradce
—————
Levandulový obchůdek
—————
Galerie a média
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
——————————
Akční nabídka
V této kategorii nejsou žádné produkty.