AKTUALITY

03.09.2014 23:02

Intuitivní esoterické vaření

Před několika dny jsem měl privátní vaření v rámci narozenin v domě nedaleko Prahy.  Začalo to, jako obvykle při vybalování surovin potřebných k vaření jsem o nich povídal různé zajímavosti. Oslavenec i ostatní poslouchali. Po chvíli oslavenec řekl svému synovi srovnej si svoji energii a já zpozorněl. Po nedlouhé chvíli se rozvinula diskuse na téma energie v potravinách, o významu slov a myšlenek a to nejen při přípravě jídla. O tom jak jde pan oslavenec prodejnou a některé potraviny ho „přitahují“ a k některým se nemůže ani přiblížit.

Ztotožňuji se s jeho myšlenkami, že všechno na světě má nějakou energii. Energii má už semínko nebo embryo zvířete a oboje samozřejmě sílí jeho růstem. K tomu se ještě znásobuje energií lidí, kteří obdělávají pole nebo chovají hospodářské zvířectvo. Dále se k tomu pak přidává energie vložená do starosti zdárný růst rostliny či zvířete. Vše pak završí kuchař, který svojí prací vloží energii do přípravy jídla. Všichni to podvědomě víme, jen si to nechceme připustit. 
 
Jak to v praxi funguje, neleznetena mém blogu

 

https://hodinovysefkuchar.blogspot.cz/2014/08/ahojky-tak-zacinam.html

Celý článek

—————

01.06.2014 11:59

Co nejvíc chutnalo generálům

Připravoval jsem oběd pro pány generály z generálního štábu AČR, na jejich zasedání a musím říci, že všichni byli velice vtipní, vstřícní a milí. S největším ohlasem se setkaly fridátové nudle (smažené slané široké nudle z palačinkového těsta) které byly jako vložka do polévky. Pánové si nudle tak oblíbili, že mě požádali, zda bych jim zbylé nenechal na stole jako snack, že jsou chutnější než bramborové chipsy. Snad jsem nevyzradil žádné vojenské tajemství :o))

Přidávám foto z akce, na kterém jsem s náčelníkem generálního štábu panem Petrem Pavlem a kolegou z Aramarku.

Celý článek

—————

06.03.2014 13:04

Článek na webu dobromysl.cz

Měl jsem velice příjemný rozhovor s paní Mgr.Benešovou-Trčkovou, která spolupracuje a velice pomáhá sdružení Dobromysl.

Dobromysl pomáhá lidem se zdravotním a sociálním znevýhodněním. Velice rád budu na jejich web přispívat informacemi z gastronomie.

www.dobromysl.cz/scripts/detail.php?id=2477

Celý článek

—————

18.11.2013 13:55

Kuchař budoucnosti

Měl jsem tu čest být jako spoluautor při přípravě studie kuchař budoucnosti .

Pokud Vás toto téma zajímá přikládám odkaz v němž tuto studii najdete.

www.9pramenu.cz/2012/11/kuchar-budoucnosti.html?m=1

 

Celý článek

—————

20.10.2013 16:25

Podzimní zelenina - recepty

Celý článek

—————

01.06.2013 12:02

Blahopřání Báře Špotákové

Když jsem se dozvěděl, že Bára Špotáková porodila dne 24.5.syna hned jsem si vzpomenul na naše setkání a půlnoční popovídání s ní a jejím přítelem Lukášem ve V.I.P. salonku nad zelňačkou, kterou jsem pro ní narychlo uvařil jako můj dárek a poděkování za zlatou medaili na olympiádě v Londýně. Všem jim přeji do života jen to nejlepší. Přidávám mé foto s Bárou z olympiády.

Celý článek

—————


Nebojte se zeptat na cokoli:

Datum: 17.10.2021

Vložil: Richardwak

Titulek: fashion bag

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: sphynx cat for sale

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: great dane puppy for sale

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Richardwak

Titulek: 서울오피

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: great dane puppy for sale

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: sphynx cat for sale

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Richardwak

Titulek: fashion bag

Odpovědět

—————

Datum: 16.10.2021

Vložil: Richardwak

Titulek: fashion bag

Odpovědět

—————

Datum: 16.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: left coast extracts

Odpovědět

—————

Datum: 16.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: left coast extracts

Odpovědět

—————





PŘIHLÁŠENÍ K ODBĚRU

aktualit, videí, návodů a zajímavostí, které z Vás učiní šéfkuchaře u Vás doma!




VÍM CO VAŘÍM neboli VĚDOMÉ VAŘENÍ.

"Nechť je jídlo tvým lékem a tvým lékem nechť je jídlo". Hippocrates.

Vaření je pro mě  předem vyhrazený čas, kdy se plně a s láskou soustředím na přípravu jídla pro sebe, svoji rodinu, kamarády či známé. Vařím ze surovin, které jsem si předtím vybral sám podle své intuice, nicméně s ohledem i na místo původu, druhu chovu, způsobu pěstování a sezóny.

Při vaření se snažím usměrňovat své myšlenky, které směřují k tomu aby jídlo bylo nejen výživou, ale i přirozeným lékem organismu. Takto uvařené jídlo léčí a uzdravuje od mnoha nemocí, protože je uvařené s láskou a já do něj vkládám danou energii. 

Rád bych Vám předal a naučil tento způsob vaření, protože jídlo je základ našeho bytí, naší spokojenosti, radosti, našeho zdraví ať už v jakékoli formě. Akceptuji vegetariány, vitariány, bretariány, ale i masožravce. Každý ať jí to, na co má chuť. Tělo ví nejlépe co potřebuje. A může to být něco úplně jiného než radí výživoví poradci, lékaři a pod. A proto je i těžké uvařit pro celou rodinu jedno jídlo. Vaši blízcí většinou nemají stejné chuťě a jejich tělo nemá stejné potřeby. Při plánování vaření je potřeba s tímto počítat. 

A to Vám chci předat. S láskou a uměním, kterému se věnuji více jak 30 let. 

JIRKA

HODINOVÝ ŠÉFKUCHAŘ


SPOLUPRÁCE

14.09.2014 23:10

PASTAFIDLI výrobce čerstvých těstovin

Jedná se o sociální podnik, kde vyrábí postižení skvělé čerstvé těstoviny bez chemikálií, konzervantů a barviv. Rád se podílím na vývoji receptur a pomáhám této skvělé myšlence. www.pastafidli.cz/

Celý článek

—————

25.01.2014 17:14

Výživový poradce

Mudr.Hana Mojžíšová individuální poradenství v oblasti výživy, úpravy hmotnosti a změny životního stylu. www.zdravi-stihli.cz Klienti a klientky spolupracujících osob mohou využít 10% slevu na mé služby !!!

Celý článek

—————

06.04.2012 12:34

Levandulový obchůdek

V tomto obchůdku naleznete mnoho nádherných věcí z Provence jak pro tělo tak pro vaření. www.levandulovyobchudek.cz/

Celý článek

—————


Galerie a média


Akční nabídka

V této kategorii nejsou žádné produkty.