AKTUALITY
Intuitivní esoterické vaření
Před několika dny jsem měl privátní vaření v rámci narozenin v domě nedaleko Prahy. Začalo to, jako obvykle při vybalování surovin potřebných k vaření jsem o nich povídal různé zajímavosti. Oslavenec i ostatní poslouchali. Po chvíli oslavenec řekl svému synovi srovnej si svoji energii a já zpozorněl. Po nedlouhé chvíli se rozvinula diskuse na téma energie v potravinách, o významu slov a myšlenek a to nejen při přípravě jídla. O tom jak jde pan oslavenec prodejnou a některé potraviny ho „přitahují“ a k některým se nemůže ani přiblížit.
https://hodinovysefkuchar.blogspot.cz/2014/08/ahojky-tak-zacinam.html
—————
Co nejvíc chutnalo generálům
Připravoval jsem oběd pro pány generály z generálního štábu AČR, na jejich zasedání a musím říci, že všichni byli velice vtipní, vstřícní a milí. S největším ohlasem se setkaly fridátové nudle (smažené slané široké nudle z palačinkového těsta) které byly jako vložka do polévky. Pánové si nudle tak oblíbili, že mě požádali, zda bych jim zbylé nenechal na stole jako snack, že jsou chutnější než bramborové chipsy. Snad jsem nevyzradil žádné vojenské tajemství :o))
Přidávám foto z akce, na kterém jsem s náčelníkem generálního štábu panem Petrem Pavlem a kolegou z Aramarku.
—————
Článek na webu dobromysl.cz
Měl jsem velice příjemný rozhovor s paní Mgr.Benešovou-Trčkovou, která spolupracuje a velice pomáhá sdružení Dobromysl.
Dobromysl pomáhá lidem se zdravotním a sociálním znevýhodněním. Velice rád budu na jejich web přispívat informacemi z gastronomie.
—————
Kuchař budoucnosti
Měl jsem tu čest být jako spoluautor při přípravě studie kuchař budoucnosti .
Pokud Vás toto téma zajímá přikládám odkaz v němž tuto studii najdete.
www.9pramenu.cz/2012/11/kuchar-budoucnosti.html?m=1
—————
Podzimní zelenina - recepty
Tyto recepty naleznete zde.....
—————
Blahopřání Báře Špotákové
Když jsem se dozvěděl, že Bára Špotáková porodila dne 24.5.syna hned jsem si vzpomenul na naše setkání a půlnoční popovídání s ní a jejím přítelem Lukášem ve V.I.P. salonku nad zelňačkou, kterou jsem pro ní narychlo uvařil jako můj dárek a poděkování za zlatou medaili na olympiádě v Londýně. Všem jim přeji do života jen to nejlepší. Přidávám mé foto s Bárou z olympiády.
—————
Nebojte se zeptat na cokoli:
—————
—————
—————
—————
Datum: 20.12.2022
Titulek: Let’s monetize your website and propel you into Google’s Top 10!
—————
—————
—————
—————
—————
—————
PŘIHLÁŠENÍ K ODBĚRU
VÍM CO VAŘÍM neboli VĚDOMÉ VAŘENÍ.
"Nechť je jídlo tvým lékem a tvým lékem nechť je jídlo". Hippocrates.
Vaření je pro mě předem vyhrazený čas, kdy se plně a s láskou soustředím na přípravu jídla pro sebe, svoji rodinu, kamarády či známé. Vařím ze surovin, které jsem si předtím vybral sám podle své intuice, nicméně s ohledem i na místo původu, druhu chovu, způsobu pěstování a sezóny.
Při vaření se snažím usměrňovat své myšlenky, které směřují k tomu aby jídlo bylo nejen výživou, ale i přirozeným lékem organismu. Takto uvařené jídlo léčí a uzdravuje od mnoha nemocí, protože je uvařené s láskou a já do něj vkládám danou energii.
Rád bych Vám předal a naučil tento způsob vaření, protože jídlo je základ našeho bytí, naší spokojenosti, radosti, našeho zdraví ať už v jakékoli formě. Akceptuji vegetariány, vitariány, bretariány, ale i masožravce. Každý ať jí to, na co má chuť. Tělo ví nejlépe co potřebuje. A může to být něco úplně jiného než radí výživoví poradci, lékaři a pod. A proto je i těžké uvařit pro celou rodinu jedno jídlo. Vaši blízcí většinou nemají stejné chuťě a jejich tělo nemá stejné potřeby. Při plánování vaření je potřeba s tímto počítat.
A to Vám chci předat. S láskou a uměním, kterému se věnuji více jak 30 let.
JIRKA
HODINOVÝ ŠÉFKUCHAŘ
SPOLUPRÁCE
PASTAFIDLI výrobce čerstvých těstovin
—————
Výživový poradce
—————
Levandulový obchůdek
—————
Galerie a média
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
——————————
Akční nabídka
V této kategorii nejsou žádné produkty.