AKTUALITY

25.11.2014 12:36

Test brambor MF Dnes

Byl jsem hodnotitelem chuťové kvality brambor v testu pro MF Dnes. Rád bych se s Vámi podělil o velmi zajímavé výsledky.

Více naleznete zde: video.idnes.cz/?c=A141124_201251_test_fih&idVideo=V141124_180452_tv-zpravy_nov

Článek: brambory.pdf (5,2 MB)

 

 

Celý článek

—————

12.11.2014 21:41

Pohankové karbanátky s houbami

Pohanka jak známo je "zázračný všelék",

který příznivě ovlivňuje například problémy s křečovými žilami,

uklidňuje žaludeční a dvanáctníkové vředy, regeneruje jaterní 

buňky, snižuje riziko trombózy, infarktu, mozkové mrtvice 

a mnohé další.

Recept zde: Pohankové karbanátky s houbami

 

Celý článek

—————

03.11.2014 13:02

Vaření v Jeseníku

Na konci října jsem měl v Jeseníku v Gastrostudiu Mach kurz vaření pro několik kolegů z Moravy. Uvařili jsme si Dýňovou polévku se zázvorem, zakysanou smetanou a restovanými dýňovými semínky, špaldové zeleninové rizoto, kančí kýtu na hřebíčku se švestkovou omáčkou a kaštanovým knedlíkem a jablečný crumble. Byl to s nimi a se zaměstnanci gastrostudia velice příjemně strávený čas.

Zde je recept na kančí Kančí se švestkvou omáčkou a kaštanovým knedlíkem

 

Celý článek

—————

21.10.2014 21:36

Pár nových receptů, dnes jednoduché jídlo "BRUSCHETTA" na několik způsobů

Celý článek

—————

19.10.2014 11:06

Jamie Oliver – dejme dětem informace o jídle

Narazil jsem na toto video s přednáškou Jamieho Olivera z roku 2010 s kterou se absolutně ztotožňuji a rozhodl jsem se jí dát i na svůj web.

Toto video je sice už 4 roky staré, ale myslím si, že stále víc a víc aktuální www.youtube.com/watch?v=go_QOzc79Uc. 

Upozorním třeba na úsek od 11,15 do 11,46 minuta znalosti dětí o potravinách.

Možná, že jste už viděli, ale přidám ještě toto video kde Jamie, ukazuje dětem, z jakých surovin se dělají kuřecí nuggety a jejich reakce.www.youtube.com/watch?v=pPnKxWvPM6o

Obě jsou sice v angličtině. Myslím si, že ale všichni porozumíte o čem je řeč.

Celý článek

—————

29.09.2014 23:54

Gurmánská Paříž

Nedávno jsem byl v Paříži, kde jsem nezapomněl navštívit  i FOOD Galerii Lafayette ....haussmann.galerieslafayette.com/en/our-restaurants/

Je to hned naproti Opeře Garniére.  V několika patrech zde najdete snad vše, co se dá jíst, rozdělené do přehledných sekcí. 

Nemůže chybět ani sýrárna, maso, ryby, uzeniny, zelenina a mnohé další jak z oblasi Francie tak ze světa.

Každá sekce má svoji prodejnu a k tomu malé bistro, kde Vám nabídnou jedinečná jídla z nabízených surovin. Jídla jsou čerstvá a vypadají výborně. 

Vřele doporučuji navštívit a na něčem dobrém si pochutnat. Ceny jsou velmi rozumné.

 

Celý článek

—————


Nebojte se zeptat na cokoli:

Datum: 17.10.2021

Vložil: Richardwak

Titulek: fashion bag

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: sphynx cat for sale

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: great dane puppy for sale

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Richardwak

Titulek: 서울오피

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: great dane puppy for sale

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: sphynx cat for sale

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Richardwak

Titulek: fashion bag

Odpovědět

—————

Datum: 16.10.2021

Vložil: Richardwak

Titulek: fashion bag

Odpovědět

—————

Datum: 16.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: left coast extracts

Odpovědět

—————

Datum: 16.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: left coast extracts

Odpovědět

—————





PŘIHLÁŠENÍ K ODBĚRU

aktualit, videí, návodů a zajímavostí, které z Vás učiní šéfkuchaře u Vás doma!




VÍM CO VAŘÍM neboli VĚDOMÉ VAŘENÍ.

"Nechť je jídlo tvým lékem a tvým lékem nechť je jídlo". Hippocrates.

Vaření je pro mě  předem vyhrazený čas, kdy se plně a s láskou soustředím na přípravu jídla pro sebe, svoji rodinu, kamarády či známé. Vařím ze surovin, které jsem si předtím vybral sám podle své intuice, nicméně s ohledem i na místo původu, druhu chovu, způsobu pěstování a sezóny.

Při vaření se snažím usměrňovat své myšlenky, které směřují k tomu aby jídlo bylo nejen výživou, ale i přirozeným lékem organismu. Takto uvařené jídlo léčí a uzdravuje od mnoha nemocí, protože je uvařené s láskou a já do něj vkládám danou energii. 

Rád bych Vám předal a naučil tento způsob vaření, protože jídlo je základ našeho bytí, naší spokojenosti, radosti, našeho zdraví ať už v jakékoli formě. Akceptuji vegetariány, vitariány, bretariány, ale i masožravce. Každý ať jí to, na co má chuť. Tělo ví nejlépe co potřebuje. A může to být něco úplně jiného než radí výživoví poradci, lékaři a pod. A proto je i těžké uvařit pro celou rodinu jedno jídlo. Vaši blízcí většinou nemají stejné chuťě a jejich tělo nemá stejné potřeby. Při plánování vaření je potřeba s tímto počítat. 

A to Vám chci předat. S láskou a uměním, kterému se věnuji více jak 30 let. 

JIRKA

HODINOVÝ ŠÉFKUCHAŘ


SPOLUPRÁCE

14.09.2014 23:10

PASTAFIDLI výrobce čerstvých těstovin

Jedná se o sociální podnik, kde vyrábí postižení skvělé čerstvé těstoviny bez chemikálií, konzervantů a barviv. Rád se podílím na vývoji receptur a pomáhám této skvělé myšlence. www.pastafidli.cz/

Celý článek

—————

25.01.2014 17:14

Výživový poradce

Mudr.Hana Mojžíšová individuální poradenství v oblasti výživy, úpravy hmotnosti a změny životního stylu. www.zdravi-stihli.cz Klienti a klientky spolupracujících osob mohou využít 10% slevu na mé služby !!!

Celý článek

—————

06.04.2012 12:34

Levandulový obchůdek

V tomto obchůdku naleznete mnoho nádherných věcí z Provence jak pro tělo tak pro vaření. www.levandulovyobchudek.cz/

Celý článek

—————


Galerie a média


Akční nabídka

V této kategorii nejsou žádné produkty.