AKTUALITY
Test brambor MF Dnes
Byl jsem hodnotitelem chuťové kvality brambor v testu pro MF Dnes. Rád bych se s Vámi podělil o velmi zajímavé výsledky.
Více naleznete zde: video.idnes.cz/?c=A141124_201251_test_fih&idVideo=V141124_180452_tv-zpravy_nov
—————
Pohankové karbanátky s houbami
Pohanka jak známo je "zázračný všelék",
který příznivě ovlivňuje například problémy s křečovými žilami,
uklidňuje žaludeční a dvanáctníkové vředy, regeneruje jaterní
buňky, snižuje riziko trombózy, infarktu, mozkové mrtvice
a mnohé další.
Recept zde: Pohankové karbanátky s houbami
—————
Vaření v Jeseníku
Na konci října jsem měl v Jeseníku v Gastrostudiu Mach kurz vaření pro několik kolegů z Moravy. Uvařili jsme si Dýňovou polévku se zázvorem, zakysanou smetanou a restovanými dýňovými semínky, špaldové zeleninové rizoto, kančí kýtu na hřebíčku se švestkovou omáčkou a kaštanovým knedlíkem a jablečný crumble. Byl to s nimi a se zaměstnanci gastrostudia velice příjemně strávený čas.
Zde je recept na kančí Kančí se švestkvou omáčkou a kaštanovým knedlíkem
—————
—————
Jamie Oliver – dejme dětem informace o jídle
Narazil jsem na toto video s přednáškou Jamieho Olivera z roku 2010 s kterou se absolutně ztotožňuji a rozhodl jsem se jí dát i na svůj web.
Toto video je sice už 4 roky staré, ale myslím si, že stále víc a víc aktuální www.youtube.com/watch?v=go_QOzc79Uc.
Upozorním třeba na úsek od 11,15 do 11,46 minuta znalosti dětí o potravinách.
Možná, že jste už viděli, ale přidám ještě toto video kde Jamie, ukazuje dětem, z jakých surovin se dělají kuřecí nuggety a jejich reakce.www.youtube.com/watch?v=pPnKxWvPM6o
Obě jsou sice v angličtině. Myslím si, že ale všichni porozumíte o čem je řeč.
—————
Gurmánská Paříž
Nedávno jsem byl v Paříži, kde jsem nezapomněl navštívit i FOOD Galerii Lafayette ....haussmann.galerieslafayette.com/en/our-restaurants/.
Je to hned naproti Opeře Garniére. V několika patrech zde najdete snad vše, co se dá jíst, rozdělené do přehledných sekcí.
Nemůže chybět ani sýrárna, maso, ryby, uzeniny, zelenina a mnohé další jak z oblasi Francie tak ze světa.
Každá sekce má svoji prodejnu a k tomu malé bistro, kde Vám nabídnou jedinečná jídla z nabízených surovin. Jídla jsou čerstvá a vypadají výborně.
Vřele doporučuji navštívit a na něčem dobrém si pochutnat. Ceny jsou velmi rozumné.
—————
Nebojte se zeptat na cokoli:
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
Datum: 02.08.2024
Titulek: Top Horeca Services in Miami for Hospitality Excellence and Quality Solutions
—————
PŘIHLÁŠENÍ K ODBĚRU
VÍM CO VAŘÍM neboli VĚDOMÉ VAŘENÍ.
"Nechť je jídlo tvým lékem a tvým lékem nechť je jídlo". Hippocrates.
Vaření je pro mě předem vyhrazený čas, kdy se plně a s láskou soustředím na přípravu jídla pro sebe, svoji rodinu, kamarády či známé. Vařím ze surovin, které jsem si předtím vybral sám podle své intuice, nicméně s ohledem i na místo původu, druhu chovu, způsobu pěstování a sezóny.
Při vaření se snažím usměrňovat své myšlenky, které směřují k tomu aby jídlo bylo nejen výživou, ale i přirozeným lékem organismu. Takto uvařené jídlo léčí a uzdravuje od mnoha nemocí, protože je uvařené s láskou a já do něj vkládám danou energii.
Rád bych Vám předal a naučil tento způsob vaření, protože jídlo je základ našeho bytí, naší spokojenosti, radosti, našeho zdraví ať už v jakékoli formě. Akceptuji vegetariány, vitariány, bretariány, ale i masožravce. Každý ať jí to, na co má chuť. Tělo ví nejlépe co potřebuje. A může to být něco úplně jiného než radí výživoví poradci, lékaři a pod. A proto je i těžké uvařit pro celou rodinu jedno jídlo. Vaši blízcí většinou nemají stejné chuťě a jejich tělo nemá stejné potřeby. Při plánování vaření je potřeba s tímto počítat.
A to Vám chci předat. S láskou a uměním, kterému se věnuji více jak 30 let.
JIRKA
HODINOVÝ ŠÉFKUCHAŘ
SPOLUPRÁCE
PASTAFIDLI výrobce čerstvých těstovin
—————
Výživový poradce
—————
Levandulový obchůdek
—————
Galerie a média
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
——————————
Akční nabídka
V této kategorii nejsou žádné produkty.