AKTUALITY

21.01.2015 11:24

KURZ VAŘENÍ STEAKŮ - záznam z vysílání

Neměli jste čas účastnit se mého kurzu vaření steaků? 
Nebuďte smutní, máte teď možnost podívat se na video záznam z daného kurzu. 
Užijte si to, my jsme si to moc užili a přitom si báječně pochutnali.
www.youtube.com/watch?v=taxTw44f4hs

Celý článek

—————

14.01.2015 00:15

ŘÍMSKÉ HODOVÁNÍ s PASTAFIDLI

Dnes jsem připravoval raut pro 70 osob na akci pro výrobce čerstvých těstoviny PASTAFIDLI. 

Legionářské placky, Tykev po Alexandrijsku, Ceasarův vyprošťovák a mnoho dalších historických receptů oživilo jindy nudné rautové stoly.

VÍCE FOTEK ZDE:www.hodinovysefkuchar.cz/foto/#img-0788-jpg1

Celý článek

—————

04.01.2015 15:00

Thajský show cooking

Měl jsem tu čest připravit a servírovat spolu s Honzou Davídkem a Tondou Bradáčem a za velké podpory Tomáše Kněže v O2 aréně na koncertě Lennyho Kravitze Thajský show cooking.

Celý článek

—————

04.01.2015 14:43

Vánoční večírky

Prosinec byl bohatý na vánoční večírky. Přidávám několik fotografií.

Celý článek

—————

23.12.2014 08:16

Přání

Přeji Vám všem krásné vánoce a hodně zdraví, štěstí, porozumění a lásky v novém roce.

Váš hodinový šéfkuchař

Jiří Faltys

 

Celý článek

—————

08.12.2014 13:58

Tipy na zdravější cukroví

  • bílou mouku nahraďte či k ní přidejte špaldovou nebo žitnou celozrnnou, bílá mouka je nejméně hodnotná
  • bílý cukr můžete nahradit přírodními sladidly - různými druhy sirupů – javorový, pšeničný, agáve nebo rýžový sirup. Dobré sladidlo je také med, stévie,  ječmenná sladěnka – pozor u některých druhů cukroví nelze zaměnit zcela hmotu cukru za pár kapek sladidla, chyběl by objem při přípravě těsta
  • prášek do pečiva nahraďte vinným kamenem nebo bio kypřicím práškem.Klasický kypřicí prášek do pečiva obsahuje fosforečnany - použijte vinný kámen neboli prášek bez fosfátů, prodává se také jako bio prášek do pečiva
  • běžné slazené marmelády nahraďte rozmixovaným čerstvým ovocem, marmelády obsahují především mnoho jednoduchého cukru a k tomu konzervanty - navíc nás etiketou lákají na ovoce, ale při podrobném prozkoumání můžete zjistit, že ovocného podílu je minimálně a součástí takové marmelády jsou dvě třetiny cukru
  • kandované ovoce nahraďte nesířenými rozinkami, meruňkami nebo švestkami, kandované ovoce obsahuje další cukry, které jsou v cukroví zbytečné,
  • rostlinný tuk nahraďte kvalitním máslem a za studena lisovanými oleji (do pečení je nejvhodnější sezamový olej), některé tuky obsahují tzv. trans-tuky, které jsou škodlivé pro srdce a cévy
  • mléko můžete nahradit rýžovým, sójovým, ovesným nebo ořechovým mlékem 

Celý článek

—————


Nebojte se zeptat na cokoli:

Datum: 17.10.2021

Vložil: Richardwak

Titulek: fashion bag

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: sphynx cat for sale

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: great dane puppy for sale

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Richardwak

Titulek: 서울오피

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: great dane puppy for sale

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: sphynx cat for sale

Odpovědět

—————

Datum: 17.10.2021

Vložil: Richardwak

Titulek: fashion bag

Odpovědět

—————

Datum: 16.10.2021

Vložil: Richardwak

Titulek: fashion bag

Odpovědět

—————

Datum: 16.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: left coast extracts

Odpovědět

—————

Datum: 16.10.2021

Vložil: Chaseroady

Titulek: left coast extracts

Odpovědět

—————





PŘIHLÁŠENÍ K ODBĚRU

aktualit, videí, návodů a zajímavostí, které z Vás učiní šéfkuchaře u Vás doma!




VÍM CO VAŘÍM neboli VĚDOMÉ VAŘENÍ.

"Nechť je jídlo tvým lékem a tvým lékem nechť je jídlo". Hippocrates.

Vaření je pro mě  předem vyhrazený čas, kdy se plně a s láskou soustředím na přípravu jídla pro sebe, svoji rodinu, kamarády či známé. Vařím ze surovin, které jsem si předtím vybral sám podle své intuice, nicméně s ohledem i na místo původu, druhu chovu, způsobu pěstování a sezóny.

Při vaření se snažím usměrňovat své myšlenky, které směřují k tomu aby jídlo bylo nejen výživou, ale i přirozeným lékem organismu. Takto uvařené jídlo léčí a uzdravuje od mnoha nemocí, protože je uvařené s láskou a já do něj vkládám danou energii. 

Rád bych Vám předal a naučil tento způsob vaření, protože jídlo je základ našeho bytí, naší spokojenosti, radosti, našeho zdraví ať už v jakékoli formě. Akceptuji vegetariány, vitariány, bretariány, ale i masožravce. Každý ať jí to, na co má chuť. Tělo ví nejlépe co potřebuje. A může to být něco úplně jiného než radí výživoví poradci, lékaři a pod. A proto je i těžké uvařit pro celou rodinu jedno jídlo. Vaši blízcí většinou nemají stejné chuťě a jejich tělo nemá stejné potřeby. Při plánování vaření je potřeba s tímto počítat. 

A to Vám chci předat. S láskou a uměním, kterému se věnuji více jak 30 let. 

JIRKA

HODINOVÝ ŠÉFKUCHAŘ


SPOLUPRÁCE

14.09.2014 23:10

PASTAFIDLI výrobce čerstvých těstovin

Jedná se o sociální podnik, kde vyrábí postižení skvělé čerstvé těstoviny bez chemikálií, konzervantů a barviv. Rád se podílím na vývoji receptur a pomáhám této skvělé myšlence. www.pastafidli.cz/

Celý článek

—————

25.01.2014 17:14

Výživový poradce

Mudr.Hana Mojžíšová individuální poradenství v oblasti výživy, úpravy hmotnosti a změny životního stylu. www.zdravi-stihli.cz Klienti a klientky spolupracujících osob mohou využít 10% slevu na mé služby !!!

Celý článek

—————

06.04.2012 12:34

Levandulový obchůdek

V tomto obchůdku naleznete mnoho nádherných věcí z Provence jak pro tělo tak pro vaření. www.levandulovyobchudek.cz/

Celý článek

—————


Galerie a média


Akční nabídka

V této kategorii nejsou žádné produkty.