AKTUALITY
KURZ VAŘENÍ STEAKŮ - záznam z vysílání
Neměli jste čas účastnit se mého kurzu vaření steaků?
Nebuďte smutní, máte teď možnost podívat se na video záznam z daného kurzu.
Užijte si to, my jsme si to moc užili a přitom si báječně pochutnali.
www.youtube.com/watch?v=taxTw44f4hs
—————
ŘÍMSKÉ HODOVÁNÍ s PASTAFIDLI
Dnes jsem připravoval raut pro 70 osob na akci pro výrobce čerstvých těstoviny PASTAFIDLI.
Legionářské placky, Tykev po Alexandrijsku, Ceasarův vyprošťovák a mnoho dalších historických receptů oživilo jindy nudné rautové stoly.
VÍCE FOTEK ZDE:www.hodinovysefkuchar.cz/foto/#img-0788-jpg1
—————
Thajský show cooking
Měl jsem tu čest připravit a servírovat spolu s Honzou Davídkem a Tondou Bradáčem a za velké podpory Tomáše Kněže v O2 aréně na koncertě Lennyho Kravitze Thajský show cooking.
—————
Vánoční večírky
Prosinec byl bohatý na vánoční večírky. Přidávám několik fotografií.
—————
Přání
Přeji Vám všem krásné vánoce a hodně zdraví, štěstí, porozumění a lásky v novém roce.
Váš hodinový šéfkuchař
Jiří Faltys
—————
Tipy na zdravější cukroví
- bílou mouku nahraďte či k ní přidejte špaldovou nebo žitnou celozrnnou, bílá mouka je nejméně hodnotná
- bílý cukr můžete nahradit přírodními sladidly - různými druhy sirupů – javorový, pšeničný, agáve nebo rýžový sirup. Dobré sladidlo je také med, stévie, ječmenná sladěnka – pozor u některých druhů cukroví nelze zaměnit zcela hmotu cukru za pár kapek sladidla, chyběl by objem při přípravě těsta
- prášek do pečiva nahraďte vinným kamenem nebo bio kypřicím práškem.Klasický kypřicí prášek do pečiva obsahuje fosforečnany - použijte vinný kámen neboli prášek bez fosfátů, prodává se také jako bio prášek do pečiva
- běžné slazené marmelády nahraďte rozmixovaným čerstvým ovocem, marmelády obsahují především mnoho jednoduchého cukru a k tomu konzervanty - navíc nás etiketou lákají na ovoce, ale při podrobném prozkoumání můžete zjistit, že ovocného podílu je minimálně a součástí takové marmelády jsou dvě třetiny cukru
- kandované ovoce nahraďte nesířenými rozinkami, meruňkami nebo švestkami, kandované ovoce obsahuje další cukry, které jsou v cukroví zbytečné,
- rostlinný tuk nahraďte kvalitním máslem a za studena lisovanými oleji (do pečení je nejvhodnější sezamový olej), některé tuky obsahují tzv. trans-tuky, které jsou škodlivé pro srdce a cévy
- mléko můžete nahradit rýžovým, sójovým, ovesným nebo ořechovým mlékem
—————
Nebojte se zeptat na cokoli:
—————
—————
—————
—————
Datum: 20.12.2022
Titulek: Let’s monetize your website and propel you into Google’s Top 10!
—————
—————
—————
—————
—————
—————
PŘIHLÁŠENÍ K ODBĚRU
VÍM CO VAŘÍM neboli VĚDOMÉ VAŘENÍ.
"Nechť je jídlo tvým lékem a tvým lékem nechť je jídlo". Hippocrates.
Vaření je pro mě předem vyhrazený čas, kdy se plně a s láskou soustředím na přípravu jídla pro sebe, svoji rodinu, kamarády či známé. Vařím ze surovin, které jsem si předtím vybral sám podle své intuice, nicméně s ohledem i na místo původu, druhu chovu, způsobu pěstování a sezóny.
Při vaření se snažím usměrňovat své myšlenky, které směřují k tomu aby jídlo bylo nejen výživou, ale i přirozeným lékem organismu. Takto uvařené jídlo léčí a uzdravuje od mnoha nemocí, protože je uvařené s láskou a já do něj vkládám danou energii.
Rád bych Vám předal a naučil tento způsob vaření, protože jídlo je základ našeho bytí, naší spokojenosti, radosti, našeho zdraví ať už v jakékoli formě. Akceptuji vegetariány, vitariány, bretariány, ale i masožravce. Každý ať jí to, na co má chuť. Tělo ví nejlépe co potřebuje. A může to být něco úplně jiného než radí výživoví poradci, lékaři a pod. A proto je i těžké uvařit pro celou rodinu jedno jídlo. Vaši blízcí většinou nemají stejné chuťě a jejich tělo nemá stejné potřeby. Při plánování vaření je potřeba s tímto počítat.
A to Vám chci předat. S láskou a uměním, kterému se věnuji více jak 30 let.
JIRKA
HODINOVÝ ŠÉFKUCHAŘ
SPOLUPRÁCE
PASTAFIDLI výrobce čerstvých těstovin
—————
Výživový poradce
—————
Levandulový obchůdek
—————
Galerie a média
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
—————
——————————
Akční nabídka
V této kategorii nejsou žádné produkty.